In oktober 2013 werd ik geïnterviewd voor het decembernummer van het Jij&UWV magazine. Thema was “Verwondering”. Hartstikke leuk om in zo’n mooi blad te mogen staan. Mijn collega’s hebben er al 2 jaar op een rij de Grand Prix Customer Media award mee gewonnen!

Ooit had een collega in verwondering geluisterd naar een verhaal dat ik vertelde. Het ging over mijn afkomst en zij vond het een artikel waard. Het thema sprak me aan en ik zei ja.

Ik wist op dat moment niet waartegen ik ja zei.

Het proces van interview naar print is dan ook blog waard!

Het begon met mijn eerste kennismaking met de journaliste. Die was meteen bijzonder.

Ik bleek voor haar namelijk geen onbekende: Twee jaar geleden was zij verliefd geworden op ons Amsterdamse appartement dat toen te koop stond. Een ander is er met “haar” droomhuis vandoor gegaan, maar het ijs was tussen ons wel meteen gebroken en het interview vloog voorbij.

Daarna werd er een afspraak gemaakt met de fotograaf. Op een passende locatie in Utrecht. Bij aankomst was de verbazing en hilariteit groot toen bleek dat hij voor de eerste keer in zijn leven zijn camera was vergeten! Samen naar Zeist geracet om een camera te lenen. Onderweg leer je elkaar meteen beter kennen, zodat je daarna helemaal “los kunt gaan” voor de camera. De foto was kleurrijk (zie hierboven) en ik was blij met het resultaat. Maar volgens de redactie miste het spanning en dynamiek. Er moest nog een actiefoto worden gemaakt! Deze keer  was de afspraak op een locatie in Gorinchem. Hans de fotograaf had zijn eigen apparatuur mee en was er meer dan genoeg actie. Zoveel dat ik er die hele middag nog duizelig van was!

In december kwam het magazine uit en dat was best spannend. Vooral toen bleek dat mijn aanpassingen die ik vooraf nog mocht toesturen, per vergissing niet waren meegenomen! Ondanks dat niet alle feiten kloppen en ik bepaalde dingen anders heb gezegd, ben ik erg trots op dit mooie stuk en heb ik er al veel leuke reacties op gehad. De uiteindelijk gekozen foto is hilarisch. En dat past mij precies: “Don´t take life too seriously!”

Stukje storytelling op papier waarin ik wat meer van mezelf laat zien. Ik deel het graag met je!

Lees hier het artikel inclusief de 2 verschillende foto’s:  Interview Jij&UWV – Omzien in verwondering